Vi viser hvordan vi kan styrke innovasjonskraften, rette oss inn mot sirkulærøkonomien og bidra til økt verdiskaping i Norge og økt eksport.


Du får innsikt i mulighetene som kan gi norsk industri og næringsliv ekstra tyngde. Det blir verdifullt påfyll gjennom foredrag, mingling og dialog med ledere og innovasjonsansvarlige  i norsk næringsliv. Innovasjonskraft 2019 arrangeres av Norsk Industri, Patentstyret og Design og Arkitektur Norge (DOGA). Konferansier for dagen er Birgit Liodden, direktør bærekraft, havindustri og kommunikasjon i Oslo Business Region.

Fagseminar

Disse vil du høre på Innovasjonskraft 2019:  


Circular Economy Strategy 2050 ved Thomas J. M. van Oorschot, Ambassador, Embassy of the Netherlands.  Nederland er et foregangsland med egen nasjonal strategi på sirkulær økonomi.


Industry innovation for the Future ved Pierre-Yves Panis, Head of design i Signify. Signify jobber fokusert med bærekraft og sirkulær innovasjon og er ledende i sin bransje innenfor smart belysning. I fjor ble de hedret som Industry Leader i 2018 Dow Jones Sustainability Index.


En søplete historie ved Svein-Erik Hjerpbakk, adm. direktør i Nordic Comfort Products AS og Stian Alessandro Ekkernes Rossi, arkitekt i Snøhetta. Den sirkulære økonomien skal gi økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige fordeler.  Dette har møbelprodusenten på Hemnesberget i Nordland tatt innover seg, og inngått samarbeid med Snøhetta for å omgjøre plastavfall til holdbare møbler.


Eker Express – verdiskaping for grown ups ved Bård Eker, CEO i Eker Group. I samarbeid med StartupLab og Stiftelsen Teknologiformidling har Eker Design lansertet verdiskapingsprogram for godt etablerte SMB- bedrifter.  Disse utgjør 2/3 av næringslivets sysselsetting og omsetning, men mangel på kapasitet og muligheten til å tenke nytt, gjør at mange sliter med å ta i bruk ny teknologi, prosess- og metodeverk i produktutviklingen.


Pionérånd og bærekraft ved Pia Cathrine Lund, leder divisjon Merkevaren Norge i Innovasjon Norge. The Explorer er et internasjonalt utstillingsvindu i en helhetlig eksportsatsing, hvor målet er å posisjonere Norge som en bærekraftspionér i internasjonale markeder. Hvilke muligheter gir dette deg?


The Business Value of Design ved Stefan Moritz, VP Customer Experience/Associate Partner i McKinsey Design. Hvordan øker de beste bedriftene egne inntekter og aksjonærenes avkastning nesten dobbelt så mye som andre? Dette har McKinsey forsket på i fem år.


IPR og innovasjon. Guide til økt konkurransekraft vws Ida Gjessing, immaterialrettsentusiast og advokat i Grette. IPR kan være et nyttig verktøy som bedrifter kan bruke for å tiltrekke seg blant annet kapital og samarbeidspartnere. Her får du høre hvordan


Flere foredragsholdere legges ut fortløpende.

Det blir også årsmøte for medlemmer av bransjeforeningen Designindustrien som egen parallellsesjon under fagseminaret. 


Prisutdeling

Norsk Industri deler ut sine bransjepriser. Vi hedrer også en vinner med vår egen Innovasjonskraftpris. Les om fjorårets prisutdeling her  

Det blir både faglig og musikalsk stemning gjennom dagen, og vi avslutter med feiring og middag på SüdØst på kvelden. Her ønsker vi hjertelig velkommen til en kulinarisk reise hvor du kan nyte spennende smaker.