Norwegian Rooms® Cluster

Lær mer om klyngeaktørene og hvordan samhandlingen er her.

Næringsaktører

EKORNES AS

EKORNES AS

EKORNES er den største møbelprodusenten i Norden og eier bl.a. merkenavnene Ekornes®, Stressless® og Svane®. Stressless® er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen.

Historien til Ekornes startet i 1934 da grunnleggeren Jens E. Ekornes startet produksjon av møbelfjærer ved J.E. Ekornes Fjærfabrikk i Sykkylven kommune på Sunnmøre. De første Stressless®-stolene ble lansert på det norske markedet i 1971.

Mer om EKORNES AS
SLETTVOLL MØBLER AS

SLETTVOLL MØBLER AS

SLETTVOLL MØBLER er et norsk selskap med hovedkontor og produksjon i Stranda kommune på Sunnmøre. Selskapet ble grunnlagt av ekteparet Bergit og Hans Slettvoll i 1951 og har vært I familiens eie siden starten. I den spede begynnelse produserte bedriften kurver og dukkevogner som ble fraktet til skyssbåten på sykkel. På 80-tallet etablerte Slettvoll seg som den ledende produsenten av manillamøbler i Skandinavia og i 1990 kjøpte Slettvoll aksjemajoriteten i stoppmøbelfabrikken Hole og Lillebø.

Mer om SLETTVOLL MØBLER AS
VESTRE AS

VESTRE AS

VESTRE er en ledende produsent av møbler for byer, parker og offentlige uterom. I snart 70 år har vi fått være med på å skape sosiale møteplasser for millioner av mennesker. Vestre samarbeider med kjente skandinaviske formgivere og har mottatt en lang rekke designutmerkelser.

Produktene er bygget i Norge og Sverige med førsteklasses materialer og en gjennomgående kvalitet som gir bekymringsfri bruk i mange år fremover. Vestre er familieeid og ledes nå av tredje generasjon. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Mer om VESTRE AS
FLOKK AS

FLOKK AS

FLOKK er et internasjonalt selskap innen markedet for kontorstoler, kantine og konferansemøbler. Konsernet eier de skandinaviske merkevarene HÅG, RH, BMA, RBM, Malmstolen og OFFECCT. Hovedkontoret ligger i Oslo med produksjonsenheter i Norge og Sverige. I tillegg har konsernet salgsselskaper i Danmark, Tyskland, Nederland, UK, Frankrike, Sveits, Singapore og Kina. I Vest-Europa er konsernet den største tilbyderen av arbeidsstoler.

Mer om FLOKK AS
HELLAND MØBLER AS

HELLAND MØBLER AS

HELLAND MØBLER er en av de ledende produsentene av møbler til offentlig miljø i Norge. Våre løsninger har også vist seg konkurransedyktige i utlandet og eksport utgjør nå en betydelig del av omsetningen. Helland Møbler ble grunnlagt i 1947. Siden 1960 har vi laget møbler for kontraktsmarkedet. Vår målsetting har hele tiden vært å skape formsikker design, utvikle fleksible løsninger og holde høy kvalitet.

Mer om HELLAND MØBLER AS
HEYMAT AS

HEYMAT AS

Heymat ble stiftet i 2015. De som står bak selskapet er ekteparet Sonja Djønne og Thoralf Lian. Thoralf er tredje generasjon i en stor vaskerifamilie, hvor vask og utleie av matter har vært en viktig del av driften. Ved å kombinere Thoralfs kunnskap om matter og Sonjas interesse for design og interiør, har ekteparet skapt Heymat – dørmatten som ønsker deg velkommen hjem.

Heymat er spesielt utviklet for å absorbere skitt og fuktighet og har samme høye kvalitet som utleiematter som brukes av næringslivet. Mattene har gummiert bakside og kan vaskes i vaskemaskin.

Mer om HEYMAT AS
STOKKE AS

STOKKE AS

STOKKE AS ble grunnlagt i Ålesund, på vestkysten av Norge, i 1932. Stokke® distribuerer premium barnemøbler og utstyr over hele verden innen markedssegmenter som barnestoler, barnevogner, bæreseler, hjemmetekstil og pleieutstyr.

Stokke-kolleksjonen distribueres under Stokke®-varemerket og er gjennom utvalgte forhandlere representert i over femti land.

Mer om STOKKE AS
DEVOLD OF NORWAY AS

DEVOLD OF NORWAY AS

DEVOLD OF NORWAY AS har i mer enn 160 år utviklet ullprodukter med uslåelig komfort, kvalitet og beskyttelse. De er internasjonale pionerer innenfor utviklingen av innovativ merinoull laget for friluftsfolk, eventyrere og profesjonelle som jobber i krevende omgivelser. Hemmeligheten? — Streng fokus på kvalitet. 

Hovedkontoret til Devold of Norway AS ligger i Langevåg, like utenfor Ålesund. På samme sted som gründeren og industrimannen Ole Andreas Devold startet opp i 1853.

Mer om DEVOLD OF NORWAY AS
NORTHERN

NORTHERN

NORTHERN ble etablert i Oslo i 2005 under navnet Northern Lighting. De har fortsatt et et mål om å skape og inspirere.

Forestill deg en kreativ kraft ledet av opprinnelige ideer, på et sted der tradisjonell design virker som en fortid.

Mer om NORTHERN
HILDING ANDERS NORWAY AS

HILDING ANDERS NORWAY AS

HILDING ANDERS NORWAY er videreføringen av Jensen Møbler som ble etablert i 1947.

Jensen er i dag en av Skandinavias ledende madrassprodusenter. Fabrikken ligger i Svelvik. Jensen er en del av Hilding Anders gruppen.

Mer om HILDING ANDERS NORWAY AS
DALE OF NORWAY AS

DALE OF NORWAY AS

DALE OF NORWAY AS har en lang og unik historie med miljøvennlige produkter og produksjon. Plaggene er laget av 100% naturlig ull, som er kjent som en av verdens mest miljøvennlige fibre. Det lille tettstedet Dale ligger på Vestlandet mellom Bergen og Voss, omkranset av vakre fjell og fjorder.

Her ble Dale of Norway etablert i 1879, på grunn av sterke ull- og strikketradisjoner samt tilgangen til kraft fra de lokale fossefallene. I over 135 år har bedriften produsert strikkeklær av høyeste kvalitet basert på vakre norske design.

Mer om DALE OF NORWAY AS
FORAFORM AS

FORAFORM AS

FORAFORM ble etablert i 1929 som Møre Lenestolfabrikk AS. I årene som har gått har de mottatt en rekke design- og klassikerpriser, og er i dag den mestvinnende designerbedriften i landet med 35 merker for God Design.

Selskapet har gjennom tidene vært eiet av bl.a. Stokke Gruppen, Credo Partners og er i dag en del av Lammhults Design Group i Sverige.

Mer om FORAFORM AS
JETS VACUUM AS

JETS VACUUM AS

JETS™ utvikler, produserer og selger vakuum sanitærsystemer basert på unik, patentert teknologi. De tilbyr avanserte sanitærløsninger med ekstremt lavt vannforbruk for systemer til bruk i skip og på land.

Jets™ ble etablert i 1986, og har i dag vokst til det som er en verdensomspennende organisasjon. Konsernet er lokalisert på Hareid og har sterk økonomi med en årsomsetning på over 300 millioner NOK, hvorav 80% går til eksport. 

Mer om JETS VACUUM AS
LANGLO AS

LANGLO AS

LANGLO er Norges største produsent av skreddersydde skyvedørsgarderober. De er kjent for smarte innredningsdetaljer og flotte skyvedørsfronter i topp kvalitet.

Mer om LANGLO AS
EKORNES BEDS AS

EKORNES BEDS AS

EKORNES BEDS eier og forvalter av varemerket Svane®. Bedriften er heleid av Ekornes AS og har sin verdikjede lokalisert på Fetsund utenfor Oslo. Varemerket Svane® ble for første gang etablert av Jens E.Ekornes i 1937 og var med det starten på Ekornes konsernet. Svane® var norsk møbelindustris første virkelige varemerke, og har de senere år blitt kjent for unik søvnkvalitet både nasjonalt og internasjonalt.

Mer om EKORNES BEDS AS
ARV DESIGN AS

ARV DESIGN AS

ARV er et design studio i Ålesund. Det ble etablert i August, 2013, av to søstre og deres svigerinne. Deres visjon er å designe klær som representerer renhet, kvalitet og komfort. Navnet ARV er inspirert av arven til søstrene. 

Søstrenes oldefar var utdannet skredder. Han started sin egen konfeksjonsfabrikk i 1926, kalt Tomren Fabrikker. ARV er et merke med fokus på høy kvalitet. Vi ønsker ikke at du skal betale mer enn hva du trenger.

Mer om ARV DESIGN AS
NORDIC COMFORT PRODUCTS AS

NORDIC COMFORT PRODUCTS AS

NORDIC COMFORT PRODUCTS AS er leverandør av møbler til det offentlige markedet, spesielt til skole-/utdanningsmiljø. NCP ligger i naturskjønne omgivelser i Hemnesberget på Helgeland. Bedriften startet sin historie i 1932. NCP har et bredt forhandlernett i hele Norge, i tillegg til eksport til Sverige og Danmark. Bendt Winges Nordic-skall sprøytestøpes fremdeles hos NCP og er til nå solgt i ca 5 mill eksemplarer. I nasjonal sammenheng er dette en svært høyt tall. Stolen som selges under navnet R-48.

Mer om NORDIC COMFORT PRODUCTS AS
FJORDFIESTA AS

FJORDFIESTA AS

FJORDFIESTA er en eksklusiv norsk møbelmerkevare som står for tidløs, unik skandinavisk design samt fremragende kvalitetsmøbler.

Med ambisjonen om å styre, utvikle og gjenopprette forbindelse til den skandinaviske designarven, grunnla arkitekten Pål Lunder Fjordfiesta i 2001. Med sterke bånd til estetikken i skandinavisk designkultur og 21. århundreverdier angående etiske og miljømessige problemstillinger, er Fjordfiestas hensikt å skape møbler som vil vare i flere generasjoner.

Mer om FJORDFIESTA AS
BRUNSTAD AS

BRUNSTAD AS

BRUNSTAD er et familieeid selskap, grunnlagt i 1941, lokalisert i Sykkylven på Sunnmøre. Bedriften satser på høy kvalitet, god sittekomfort og nyskapende design på sine produkter.

Mer om BRUNSTAD AS
STORDAL MØBEL AS

STORDAL MØBEL AS

STORDAL MØBEL er en tradisjonsrik møbelbedrift lokalisert i Stordal på Sunnmøre. Deres design er formet av nordisk natur og formspråk. De lager møbler for deg som setter pris på det enkle, vakre og funksjonelle. De bruker kun de ypperste råvarene naturen har å by på.

Mer om STORDAL MØBEL AS
GRANDE FABRIKKER AS

GRANDE FABRIKKER AS

GRANDE er en ledende leverandør i Norge innenfor valgte produkter til skole, barnehage, helseinstitusjoner og kontor. Grandes historie går tilbake til 1954. Nye produkter med godt design, funksjon og kvalitet utvikles kontinuerlig. Dette gjøres både i egen regi, og i samarbeid med anerkjente møbel- og industridesignere. De mottok Merket for God Design i 2016 for Hlín, en garderobekrok som tåler vanlig vekt fra klær, utstyr og mindre sekker, men løser ut og faller ned hvis vektbelastningen blir for stor.

Mer om GRANDE FABRIKKER AS
WONDERLAND BEDS AS

WONDERLAND BEDS AS

WONDERLAND BEDS opprinnelse går tilbake til 1969. Da bygde de fabrikk på Åndalsnes. I dag er Wonderland en av de ledende aktørene i Skandinavia innenfor sengeløsninger. Høy kvalitet på valg materialer har alltid vært et sentralt område i deres produktutvikling av personlig tilpassede sengeløsninger.

Mer om WONDERLAND BEDS AS
NEDRE FOSS COLLECTION AS

NEDRE FOSS COLLECTION AS

Nedre Foss Collection AS er en ny­startet bedrift som utvikler, produserer og distribuerer små interiørobjekter. Kjernen i merkevaren er tanken om det vi kaller ”100-års produktet” – en gjen­stand som du skal kunne bruke og finne relevant i minst 100 år. Merkevaren Nedre Foss er grunnlagt og støttet av Anderssen & Voll. Merkevaren dukket opp på en organisk måte i den forstand at produktene og produktidéene var der, før ideene om å lage en egen merkevare.

Mer om NEDRE FOSS COLLECTION AS
OPE AS

OPE AS

Ope er et modulært møbelsystem som kan bygges til det du trenger nå, og senere bygges om til det du trenger da. Men Ope er også en løsning på spørsmål rundt bærekraftig forretningsdrift og syklisk gjenbruk. Komponentene i Ope-systemet er laget for å vare, for å gjenbrukes og i siste runde resirkuleres. Produksjon og logistikk er planlagt for minst mulig negativ miljøpåvirkning, og målet er at Ope totalt skal ha en positiv klima- og miljøeffekt.

Mer om OPE AS

Assosierte næringsaktører

AVENTO AS

AVENTO AS

Avento er et IT-konsulentselskap som leverer rådgivning, systemutvikling og driftstjenester. Vår kundeportefølje er spredt over hele Norge, samt deler av Sverige, og inneholder alt fra mindre virksomheter til internasjonale konsern. Vi gjennomfører prosjekter av ulik størrelse innenfor strategisk rådgivning, utvikling av IT-systemer og drift/forvaltning av disse.

Mer om AVENTO AS
eSTEP AS

eSTEP AS

eStep arbeider med innholdsmarkedsføring, analyser og e-læring. Mange bedrifter har en bred målgruppe. Det kan være fristende å ville treffe alle på en gang, med ett og samme budskap. I eStep mener vi at det er smartere å fokusere på en målgruppe av gangen.

Mer om eSTEP AS
ELLE mELLE AS

ELLE mELLE AS

ELLE mELLE er et designbyrå som utvikler merkeidentiteter ved bruk av strategisk design. Vi er akkurat passe stor til å få den tette og effektive dialogen med kundene våre som vi ønsker, i tillegg har vi et stort nettverk av fremoverlente samarbeidspartnere, som gjør at vi leverer det som må til for å få din merkevare ut til målgruppen.

Mer om ELLE mELLE AS
SYKKYLVEN STÅL AS

SYKKYLVEN STÅL AS

Sykkylven stål har gjennom målbevisst satsing blitt en innovativ, unik og ledende leverandør innen produktutvikling, rør- og platebearbeiding, maskinering og overflatebehandling. Vi er inne i en positiv utvikling, og har et høyt teknologisk nivå, god kompetanse, høy leveringspresisjon med fokus på rett kvalitet. Vi vil gjennom videreutvikling av kompetanse og innovasjon skape vår fremtid!

Mer om SYKKYLVEN STÅL AS
GAGN AS

GAGN AS

Gagn tilbyr konsulenttjenester, strategitjenester og strategisk planlegging som enkeltprosjekter eller som en del av en mer helhetlig utviklingsprosess for bedrifter der implementering og resultater står i fokus. I dag samarbeider miljøet med klyngen på flere områder innenfor teknologi, prosesser og rådgiving knyttet til dette.

Mer om GAGN AS
BRAND VALLEY AS

BRAND VALLEY AS

Brand Valley er et strategisk rådgivningsmiljø som bidrar til å bygge sterke merkevarer. De engasjerer viktige interessenter på en reise for leting, utvikling og læring. Deres tjenester er rådgivning, kurs og publikasjoner.

Mer om BRAND VALLEY AS
RACER AS

RACER AS

RACER er en gruppe utviklere og digitale rådgivere med en lidenskap for kreativ kommunikasjon og målbare, effektive løsninger. Selskapet har base i Ålesund og Ørsta på Sunnmøre.

Mer om RACER AS
TUSSA IKT AS

TUSSA IKT AS

TUSSA IKT leverer profesjonelle IT-tenester tufta på rein datakraft frå eit topp moderne datasenter, strategisk plassert på Sunnmøre. Mange av kundane våre er marknadsleiande på sine felt, der informasjonsteknologi ikkje lenger berre er eit støttesystem, men ein viktig del av verksemda sitt DNA.

Mer om TUSSA IKT AS
I&M Kommunikasjon AS

I&M Kommunikasjon AS

I&M Kommunikasjon har skapt effektiv kommunikasjon siden 1973. I dag teller byrået i Ålesund 17 ansatte, og har bred erfaring og solid kompetanse innen design, digitale verktøy, PR og reklame. 

Med et godt fotfeste i strategi, klare mål og en helhetlig tilnærming, leverer vi kreative og gjennomførte løsninger som skaper resultater for kundene våre

Mer om I&M Kommunikasjon AS

Samarbeidspartnere

NTNU

NTNU

Klyngen har et nært, strategisk samarbeid med NTNU gjennom både kompetanseutvikling og forskning. NTNU har hovedansvaret for den høyere teknologiutdanningen i Norge og er landets fremste institusjon for utdanning av ingeniører. Universitetet har flere profesjonsutdanninger og et bredt fagtilbud innen naturvitenskap, samfunnsfag, lærerutdanning, humaniora, medisin og helsefag, økonomisk-administrative fag, arkitektur og kunstfag.

Mer om NTNU
NHH

NHH

Klyngen har et nært, strategisk samarbeid med Norges Handelshøyskole. NHH er mellom de ledende handelshøyskolene i Europa. De har et internasjonalt høyt respektert forskningsmiljø og er førstevalget for studenter som skal ta økonomisk-administrativ utdanning i Norge. I tett samspil med nærings- og samfunnsliv utvikles ny kunnskap og det skapes verdier for ei bærekraftig framtid. NHH har en internasjonal profil og samarbeider med 170 universitet og handelshøgskolar i meir enn 50 land. De har om lag 3400 heltidsstudentar og ca. 400 tilsette.

Mer om NHH
HØYSKOLEN I MOLDE

HØYSKOLEN I MOLDE

Høyskolen i Molde er vitenskapelig høgskole i logistikk og ble etablert som høgskole i 1. august 1994 og godkjent som vitenskapelig høgskole i logistikk 1. januar 2010. Den opprinnelige distriktshøgskolen ble opprettet i 1969, som en av de tre første i landet med studier innen EDB og økonomi.

Mer om HØYSKOLEN I MOLDE
HØYSKOLEN I KRISTIANIA

HØYSKOLEN I KRISTIANIA

Høyskolen i Kristiania er en utdanningsstiftelse med over 8.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett. Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere og formidlere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Mer om HØYSKOLEN I KRISTIANIA
SINTEF

SINTEF

SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon. Gjennom mer enn 60 år har vår forskning skapt løsninger og innovasjon for samfunnet og for kunder over hele kloden. Dette har gjort SINTEF til et verdensledende forskningsinstitutt. Klyngen har hatt flere prosjekter med Sintef og Sintef Raufoss Manufacturing.

Mer om SINTEF
DOGA

DOGA

DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur. Vi fasiliterer samarbeid mellom utøvere og virksomheter, og arbeider for å styrke design og arkitekturs rolle i utformingen av morgendagens Norge. DOGA gjennomfører en rekke tiltak for å spre kunnskap om norsk design og arkitektur på den internasjonale arenaen; fra utstillinger til klynger som arbeider med internasjonalisering.

Mer om DOGA
MØREFORSKING

MØREFORSKING

Møreforskning tilbyr forskning og kunnskapsbaserte utviklingstjenester på et bredt felt av fagområder. Vår styrke er tverrfaglig anvendt kunnskapsutvikling og formidling rettet mot å løse utfordringer, bidra til innovasjon, utvikle nye metoder og møte andre kunnskapsbehov som kundene har. Vi driver både oppdragsforskning og egeninitierte forskingsprosjekt.

Mer om MØREFORSKING
ARKITEKTUR OG DESIGNHØYSKOLEN

ARKITEKTUR OG DESIGNHØYSKOLEN

Arkitekt og designhøyskolen i Oslo (AHO) er en ledende, internasjonal vitenskapelig høgskole som gir utdanning innen arkitektur, design, landskapsarkitektur og urbanisme. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus og virksomheten omfatter alle skalaer; gjenstander, systemer, bygninger, by- og landskapsforming. Skolen er organisert i fire institutter, og har ca. 700 studenter og 150 ansatte.

Mer om ARKITEKTUR OG DESIGNHØYSKOLEN
UNGT ENTREPRENØRSKAP

UNGT ENTREPRENØRSKAP

Ungt Entreprenørskap (UE) består av eit nasjonalt sekretariat og 17 fylkesorganisasjonar. Nettverket har felles formål og vedtekter. Ungt Entreprenørskap skal, i samspel med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktørar arbeide for å utvikle barn og unges kreativitet, skaparglede og tru på seg sjølv.

Desentralisert organisering gjer at UE er nær skolane, lokale myndigheiter og lokalt arbeids- og næringsliv.

Mer om UNGT ENTREPRENØRSKAP
NORSK INDUSTRI

NORSK INDUSTRI

Norsk Industri møbel + interiør er en bransje- og serviceforening for norske leverandører av møbler og interiørprodukter til bolig- og kontraktsmarkedet. Norsk Industri møbel + interiørs visjon er å styrke medlemmenes konkurransekraft.
Tilhørende vårt tilbud er også møbel + interiør - Møbelrådet. Bransjeforeningen er del av Norsk Industri, og er også en arbeidsgiverforening.

Mer om NORSK INDUSTRI
ABELIA

ABELIA

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Dette er virksomheter innen IKT, telekom, undervisning, forskning, konsulent/rådgivning, kreative næringer og ideelle organisasjoner. De har over 2000 medlemmer med omlag 47.000 årsverk. Abelia jobber næringspolitisk for gode rammevilkår for kunnskapsbedriftene.
Abelia har hvert år nærmere 100 arrangementer som setter ulike miljøer sammen. Det legger grunnlag for nye ideer og muligheter i næringslivet nasjonalt og internasjonalt.

Mer om ABELIA
NExT DIGITAL AS

NExT DIGITAL AS

NextDigital er et bedriftsnettverk med små og store tech-eksperter med en bredde i kompetansen som strekker seg fra produksjon og logistikk til netthandelsløsninger og datadrevet markedsføring.

De er oppdatert på det siste innen sine fagfelt, og samarbeider med en felles idealistisk målsetting om å styrke Sunnmøres utvikling inn i det digitale skiftet.

Mer om NExT DIGITAL AS

Virkemiddelaktører og sponsorer

INNOVASJON NORGE

INNOVASJON NORGE

INNOVASJON NORGE bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Mer om INNOVASJON NORGE
FORSKNINGSRÅDET

FORSKNINGSRÅDET

FORSKNINGSRÅDET er styresmaktenes sentrale rådgivar i forskingspolitiske spørsmål og fordeler årleg vel ni milliardar kroner til forsking og innovasjon. Forskingsrådet arbeider for auka internasjonalt samarbeid og auka deltaking i EUs forskings- og innovasjonsprogram. Forskingsrådet skaper møteplassar for og dialog mellom forskarar, brukarar av forsking og aktørar som finansierer forsking.

Mer om FORSKNINGSRÅDET
SIVA

SIVA

SIVA tilrettelegger for nyskaping gjennom å bygge, eie og utvikle infrastruktur for innovasjon. Siva er statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet, med et særlig ansvar for å fremme vekstkraften i distriktene.

Mer om SIVA
MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE skal ha vekstkraftige lokalsamfunn med urbane kvalitetar, og eit internasjonalt konkurransedyktig næringsliv. Det gjer vi ved å legge til rette for nyetableringar og innovasjon i næringslivet. Vi styrker innovasjonsmiljøa og fremmer internasjonalt samarbeid. Regional- og næringsavdelinga forvaltar omlag 150 mill. kroner årleg.

Mer om MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

Klyngesamarbeid