Future Talks skal bidra til å øke kunnskapen rundt blant annet digitalisering og internasjonalisering. Future Talks er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Rooms Cluster og NextDigital.


En verktøykasse for merkevarer

- Vi skal levere en solid verktøykasse som gjør norske merkevarer bedre rustet for fremtiden, sier klyngeleder Oddbjørn Hatløy i Norwegian Rooms Cluster. Vinterens to konferanser følger opp de fire konferansene og workshopene i 2016.


Future Talks Next Tech samlet over 220 deltagere i september 2017. Her kunne du både høre, se og teste den nyeste teknologien, i tillegg til at deltagerne fikk treffe både internasjonale og lokale bedrifter. Bidragsyterne demonstrerte hvordan man kan ta i bruk robotikk, automasjon, sensorteknologi og annen ny teknologi i hverdagen. Konferansen ble arrangert i den nye innovasjonsarenaen Blue Innovation Arena, et banebrytende digitalt senter for virituell prototyping, testing og visualisering i Ålesund.


Future Talks Move Your Brand ble arrangert med over 250 deltagere i februar 2018. Tema for denne konferansen var merkevarebygging, sosiale medier, e-commerce, roboter og kunstig intelligens. Deltakerene var samlet for å høre på spennende nasjonale og internasjonale merkevarer og påvirkere. De fikk også jobbet sammen på tvers av bedrifter og bransjer i en felles workshop og snakket med merkevarebyggere, kommunikasjons- og designmiljøer på stands i pausene.


Syv utviklingstrekk vil påvirke

En egen arbeidsgruppe har jobbet med å trekke sammen de unike læringspoengene fra årets Future Talks.

- At vi bruker ressurser på å få dette lansert på en åpen, digital plattform, handler om at vi ønsker å dele viktige utviklingstrekk med våre bedrifter, sier Oddbjørn Hatløy. - Vårt håp er at vi kan bidra til innspill og fokus i pågående strategiprosesser i bedriftene, og kanskje også koble de med spennende teknologiske skift, sier han.


Bedriftene bekrefter relevans

Gjennom flere redaksjonelle bidrag, har flere bedriftscase blitt koblet til utviklingstrekkene, og de bekrefter relevans om hvordan de ulike utviklingstrekkene treffer de i dag og i fremtiden.


LES FUTURE TALKS SHARING HER!