Det er ikke hver dag store, toneangivende aktører skifter bedriftsnavn, men det skjedde i dag: Scandinavian Business Seating går inn i historien, og FLOKK samler velkjente produktmerkevarer som HAG, RH, BMA, RBM, Malmstolen og OFFECCT i et nytt merkevarehus. I dagens pressemelding argumenteres det slik:

En Flokk er synonymt med en gruppe, definert av en felles ide eller et mål. Det handler om å være en del av noe større enn deg selv, mens du oppfyller din egen personlighet og identitet.

- Vår virksomhet har vokst og utviklet seg betydelig det siste tiåret, vi har ønsket velkommen nye merker til vår familie og etablerte utstillingslokaler og kontorer i femten land. Når vi fortsetter å utvide, ser vi fra kundenes behov at vi har mulighet til å omdefinere vår rolle som enabler av ledende merkevarer av høy kvalitet i markedet. Ved å tilby vår designkompetanse, bred portefølje og imponerende verdikjede, kan Flokk tilby våre kunder høy grad av fleksibilitet og service, sier konsernsjef Lars Ivar Røiri.

Gjennom det nylige oppkjøpet av svenske OFFECCT, har selskapet utvidet produktsortimentet fra sitteplasser til et bredt utvalg av møbler- og innredning. Og det er videre strategiske oppkjøp i vente.

Christian Lodgaard, Senior Vice President, Products and Brands fortsetter: - Frasen "deep design thinking’' gjenspeiler hvordan vi jobber, tar vare på mennesker og verden vi lever i. Vårt mål er å skape design som har positive effekter på helse, er bærekraftig og vakker. Dette krever vår beste innsats og full oppmerksomhet til enhver tid., sier han.

- Vi gir aldri opp. Og vi legger vekt på grundighet og involvering, iterative prosesser i vår jakt på perfeksjon.

Visjonen til Flokk er å inspirere godt arbeid ("inspire great work"). De tror på at folk virkelig legger sine hjerter og sinn i sitt arbeid. Med sin lidenskap for innredning bidrar de til andre som oppfyller sitt potensiale.


Om FLOKK

Flokk er markedsleder innen design, utvikling og produksjon av arbeidsplassmøbler i Europa. De eier produktmerkene HÅG, RH, BMA, RBM, Malmstolen og Offecct. Om lag 600 ansatte jobber sammen for å realisere visjonen til selskapet: Inspirer godt arbeid. Hovedkontoret ligger i Oslo, Norge. De har produksjonsenheter på Røros (Norge); i Zwolle (Nederland) og i Tibro og Nässjö (Sverige). I tillegg holder vi salgskontorer i Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Dubai, Singapore, USA, Kina og Australia. Feltprodukter selges i mer enn 40 land. I 2016 oppnådde vi en omsetning på ca 1,3 milliarder kroner.


www.flokk.com



Fakta:
  • 34% Markedsandel i Skandinavia for kontorstoler
  • 533 Heltidsekvivalenter
  • 4 Fabrikker
  • 14 Salgskontorer over hele verden
  • 0 farlige kjemikalier i egen produksjon
  • 4 nordiske svanemerkede produkter
  • 462 354 Solgte enheter i 2016