Future Talks ble en suksess vinteren 2016, da klyngens bedrifter samlet seg rundt foredrag og workshops på to ulike samlinger. Future Talks-rapporten fra 2016 presenterer åtte trender og utviklingstrekk. Nå videreføres dette, og først ut i september vil være en samling med fokus på teknologi og digitalisering. Det planlegges også et samling i 15. februar, med fokus på merkevare og eCommerce. Prosjektet er støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Future Talks Next Tech 21. september

På konferansen i september er det en spennende miks av foredrag og workshops. Her vil du både få høre blant annet Paul Ahlgren fra Amazon, tidligere Google-topp, Tarjei Vassbotn, og professor i teknologi, Arne Krokan. Du vil både få høre, se og teste den nyeste teknologien, i tillegg til at du får treffe både internasjonale og lokale bedrifter. Bidragsyterne vil demonstrere hvordan man kan ta i bruk robotikk, automasjon, sensorteknologi og annen ny teknologi i hverdagen.


Les mer om alle foredragsholdere under.


Konferansen er denne gangen et samarbeid mellom Norwegian Rooms® Cluster og Next Digital, og blir arrangert i den nye innovasjonsarenaen ÅKP Blue Innovation Arena, et banebrytende digitalt senter for virituell prototyping, testing og visualisering. Arenaen ligger i hjertet Campus Ålesund på NMK II, og ønsker Future Talks Next Tech velkommen en uke før den offisielle åpningen!

Begrenset antall plasser - meld deg på idag!

Det blir kun solgt 150 billetter til konferansen, så kjøp billett i dag for å sikre deg plass i salen!

Meld deg på her


Foredragsholdere

Vi har fått med oss noen av Norges fremste foredragsholdere innenfor det brede digitaliseringsfeltet. Ytterligere foredragsholdere og et mer detaljert program blir annonsert fortløpende. Vi anbefaler allerede nå at du setter av datoen 21. september.

Arne Krokan

Arne Krokan

Arne er professor i teknologi, kommunikasjon, organisasjon og ledelse ved NTNU, og i digital markedsføring / digital økonomi og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania. Han har utdanning i psykologi, statistikk, sosiologi og medievitenskap. Han har blant annet publisert «Det friksjonsfrie samfunn», «Nettverksøkonomi», «Smart læring» og «Den digitale økonomien». Arne arbeider for øyeblikket med en bok som omhandler sensorikk og big data. Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, skrev i år: «Er det en ting som burde stå på TO DO lista til enhver ledergruppe i 2017, så er det å invitere professor Arne Krokan fra NTNU».

Silvija Seres

Silvija Seres

Silvija er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Nordea Bank AB og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. Silvija har en brennende interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. I regi av Oslo Businessforum står Silvija bak Podcasten: «de som bygger det nye Norge- ledere som viser vei i den digitale transformasjonen» .

Tarjei Vassbotn

Tarjei Vassbotn

Tarjei ble i fjor hentet hjem fra Silicon Valley for å forme den nye visjonen til Disruptive Technologies: selskapet som skal revolusjonere verden ved hjelp av kostnadseffektiv sensorteknologi . Vassbotn har etablert flere teknologiselskaper i Norge og var inntil for kort tid siden globalt ansvarlig for utviklerne på IoT i Google. Han satt på Google-siden av bordet da Disruprive Technologies presenterte konseptet, og visste umiddelbart at dette ville han være med på. Selv om Google anstrengte seg for å beholde han i Mountain View i Silicon Valley, dro han hjem til Norge for å jobbe for Disruptive Technologies.

Silje Vallestad

Silje Vallestad

Silje er gründer og har vunnet flere priser innen innovasjon og ledelse. Hun er utnevnt til Young Global leader av World Economic Forum og kåret som en av Nordens 20 fremste businesstenkere av Nordic Business Forum. Gang på gang har hun kastet seg ut på dypt vann og lært å svømme. Hun har hatt suksess ved å tenke utenfor boksen, men hun har også gått på trynet. Alle erfaringer har gjort henne til en bedre leder og innovatør. Silje gleder seg til å dele sine erfaringer med oss på Next Tech.

Paul Ahlgren

Paul Ahlgren

Paul jobber som Partner Solutions Architect for Amazon Web Services. De er ledende i å utvikle ny teknologi for skytjenester og har på 11 år har vokst fra 0 til 12,2 milliarder dollar i omsetning. Tidligere var Paul sjefsarkitekt for Skandiabanken og han mener at utnyttelse av skytjenester gjør det mulig for bedrifter å være mer innovative, samt raskere til å nå nye markeder. Innovative bedrifter finner stadig nye bruksområder for tjenestene, noe vi får høre mer om på Next Tech 2017.

Geir Balsnes

Geir Balsnes

Geir er partner i Gartner Group, en aktør som ligger aller lengst fremme innen trender og retninger innenfor teknologi. Geir har tidligere vært IT sjef i Ekornes, og han mener at digital kompetanse gir økt omsetning. Gartners trendrapport viser at selskaper med styremedlemmer som har digital ekspertise har bedre forutsetninger. De som satser på digital kompetanse er i snitt 26 % mer profitable og har 12 % høyere verdi på børsen. Dette skal han snakke mer om på Next Tech 2017.

Rebecca Sandstø

Rebecca Sandstø

Rebecca er prosjektleder for Revolve NTNU, et Formula Student lag som hvert år deltar i verdens største ingeniørkonkurranse for studenter. I Formula Student blir deltakerlagenene bedømt på alt fra rundetider til kostnadseffektivitet og innovasjonsgrad. Revolve NTNU består av 57 studenter og har i år utviklet, bygget og kjørt sin sjette bil. Den elektriske racerbilen er firehjulsdreven, veier 176 kg og kjører 0-100 km/t på 2.2 sekunder. Rebecca kommer for å snakke om organisering av en gjeng som skal utvikles fra 57 studenter til et ingeniørteam med ferdigbygd bil i løpet av 8 måneder.

Helle Hoem-Martinsen og Håkon Skramstad

Helle Hoem-Martinsen og Håkon Skramstad

Helle er UX Manager og Håkon er User Experience Lead i Cisco. Fra den første designeren ble ansatt i 1998 til i dag, har designmiljøet ved Cisco utviklet seg til å bli et av Norges største og mest prisbelønte interne multidisiplinære designmiljøer. Med skytjenesten Spark og nylanserte produkter som Spark Board og Spark Room Kit, er Cisco i ferd med å nå ut over den tradisjonelle videokonferansesfæren. På Next Tech får vi historien om hvordan design og brukeropplevelse ble et langsiktig og strategisk satsningsområde for Cisco — en drivkraft for verdiskapning og innovasjon.