Heymat ble stiftet i industribyen Mo i Rana så sent som i 2015. De som står bak selskapet er ekteparet Sonja Djønne og Thoralf Lian. Thoralf er tredje generasjon i en stor vaskerifamilie, hvor vask og utleie av matter har vært en viktig del av driften. Ved å kombinere Thoralfs kunnskap om matter og Sonjas interesse for design og interiør, har ekteparet skapt Heymat – dørmatten som ønsker deg velkommen hjem.


Heymat er spesielt utviklet for å absorbere skitt og fuktighet og har samme høye kvalitet som utleiematter som brukes av næringslivet. Mattene har gummiert bakside og kan vaskes i vaskemaskin.


- For Heymat står satsning internasjonalt sentralt i vår strategi for videre vekst, sier salgssjef Tina Østrem i HEYMAT.

- Som ungt og relativt nytt selskap vil det være viktig med gode sparringspartnere under denne prosessen, og vi ser derfor frem til å komme i gang sammen med resten av aktørene i Scaleup-programmet til Norwegian Rooms, sier Tina.


TInaØstrem.jpg
Tina Østrem er salgssjef i HEYMAT og er klar for vekst. Foto: Heymat

- Heymat ble medlem i klyngen tidligere i år, og fremstår allerede som en av de nye spennende merkevarene vi har fått med, sier klyngeleder Oddbjørn Hatløy. - Det skal bli spennende å følge deres reise videre, og ikke minst se hva som bor i potensialet for vekst hos dette selskapet.


HVA får din bedrift?

ÅKP tilbyr nå et unikt skaleringsprogram som vil akselerere veksten i din bedrift. Programmet går over 6 måneder og er strukturert rundt Massachusetts Institute of Technology (MIT) modell for "disiplinert entreprenørskap".


Modellen tar deg gjennom seks temaer som er videre brutt ned i 24 trinn. Hvert tema adresserer et fokusområde fra kundesegmentering og profilering, verdiforslag, kjøpsprosess, kundeanskaffelse, forretningsmodell, produktdesign og til slutt hvordan du skalere virksomheten din.


I Scaleup-programmet gir vi din bedrift en skreddersydd prosess og kobler dere med et svært kompetent og tverrdisiplinert mentorteam som utvikler og verifiserer vekststrategien din.

HVEM kan søke?

ÅKPs Scaleup Program tar opp inntil åtte bedrifter i 2018. Kriterier for å delta:

  • Bedrifter i vekst med vilje og evne til vekst.
  • Bedrifter med unik teknologi, produkt eller forretningsmodell blir prioritert.
  • Ledelsen og styret må ha et høyt ambisjonsnivå og være villig til, samt ha evne til å investere nødvendige ressurser i programmet.
  • Teamet må bestå av 2-3 personer som må kunne håndtere både tekniske og kommersielle oppgaver. 
  • Bedriftene må være medlem av klyngene GCE Blue Maritime, Blue Legasea eller Norwegian Rooms.

HVORDAN søke?

Fyll ut søknadsskjemaet på lenken under. For informasjon om egenandel vennligst kontakt havar.risnes@aakp.no. - 417 89 043

Søknadsfrist er ute, men ta gjerne kontakt om du er interessert.

Søk Scaleup-program