På Sunnmøre har skipsdesign og møbelindustri stått sentralt siden starten av 1900-tallet. Norge er i dag, med vår region i spissen, ledende innen design av skip og spesialfartøyer, og med en møbelindustri som representerer historie, merkevarebygging, design og kunnskap sitter vi på unik kompetanse.

Da Aftenposten i fjor kåret topp 100 blant norsk design gjennom tidene, stakk Stokkes Tripp Trapp-stol av med førsteplassen foran X-bow, båtbaugen til Ulstein Verft, og med ostehøvelen på en god tredjeplass.


En unik industri- og designregion

Regionen kan by på et av de største, mest varierte og verdiskapende miljøene for industridesign i verden. I tett samarbeid med fagmiljøene vil vi skape en plattform som markedsfører og forteller om arbeidet som gjøres. Vi vet at det er innovative løsninger og designtjenester industrien skal leve av i fremtiden, og vi ønsker å synliggjøre designeren som et konkurransefortrinn.


Konferansen utvikles i tett dialog med sentrale aktører i regionen, heriblant Stokke, Rolls-Royce, Ulstein, Vard, Ekornes, Norwegian Rooms Cluster, Møbelkraft og en rekke andre.

- Et samarbeid på tvers av bransjer er viktig for å samle det beste fra regionens industridesign

sa Lars Berg Giskeødegård i Momentium, på dagens pressekonferanse.


Momentium presenterer, i samarbeid med ÅKP og NTNU, en nasjonal industridesignkonferanse som skal løfte frem menneskene, bedriftene og løsningene som former fremtiden til et av de fremste fagmiljøene i verden.


Konferansen vil finne sted 18. oktober i Øygardshallen på Giske.